onsdag 2. mars 2011

Havana

Forberedelser:
150 g hasselnøtter settes i ovnen i ca 10 min.
De skal stekes litt.Avkjøl.
Sett ovnen på 160 °C

Bunn:
3 egg
3 SS mel
2 TS bakepulver

- Pisk egg og sukker godt (ca 15 min)
-Tilsett mel blandet godt med bakepulver
-Stek det i ca 15 min i en springform 26 cm
Avkjøles i springformen

Fyll:
1/2 l melk
3 dl kremfløtex2
150 g sukker
1 pose gelatinpulver
150 g stekte hasselnøtter
150 g vaffelkjekks

Pisk kremfløten

Varm melken sammen med sukkeret(til sukkeret er smeltet)
Avkjøl det.
Hakk kjekksen godt,og det samme med hasselnøttene,helst med en foodprosessor.

Ha den avkjolte melken opp i kremfløten,tilsett kjekks og hasselnøtter.
Miks alt dette godt sammen.

Smelt gelatinpulveret og ha det i resten av fyllet.

Sett det over den avkjølte bunnen,og la det avkjøles sammen i springformen.
Etter en liten stund bruker du 3 dl kremfløte til å pynte kaken,rasp først noe sjokolade over det,og pynt med hermatiserte kirsebær og kremfløten.
Velbekomme :)



1 kommentar: