fredag 4. mars 2011

Tufahije

Detter trenger du:
  • Syrlige epler
  • Nøtter (spiller ingen rolle hva slags nøtter så lenge de ikke er krydret) eller mandler
  • Kokos
  • Kavring eller annen grov og sprø kjeks man kan smule opp
  • Syltetøy (helst et søtt syltetøy som jordbær eller bringebær)
  • Eventuelt rosiner om ikke syltetøyet inneholder mye bær
  • Vaniljesukker
  • Vanlig strøsukker eller brunt sukker
Vask eplene, men ikke skrell dem, fjærn kjernehuset så de blir hule. Rist nøttene eller mandlene litt i en panne eller gryte. Bland kokos, syltetøy, kavring eller annen kjeks og eventuelt rosiner. Når nøttene eller mandlene er ferdig ristet, hakk dem, men ikke for fint. Bland de hakkede nøttene eller mandlene med resten av ingrediensene. Fyll de hule eplene med blandigen. Strø så en blanding av vaniljesukker og sukker (gjerne brunt sukker) over de fylte eplene. Sett blandingen i ovnen på ca. 150 grader og la stå til skallet sprekker. Aller best blir det om man er riktig tålmodig og venter til litt av saften fra syltetøyet renner ut, da kan man bruke det som saus. Server med vaniljesaus, pisket krem, fløte, vaniljeis eller lignende.
Mengde ingredienser må tilpasses antallet epler som skal fylles, men det finnes egentlig ingen fast oppskrift så det er rom for improvisasjon.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar